Online ergotherapie behandeling

Ergotherapie middels videoconsulten, email of chat

Of je nu thuis bent,op het werk of onderweg; ergotherapie is mogelijk waar jij wilt!  Het enige wat je nodig hebt is een smartphone, tablet, of computer met camera en een goede internetverbinding. Ergotherapie Online biedt als eerste in Nederland ergotherapie aan, waarbij de behandeling volledig online vormgegeven wordt.

Of het nu gaat om een eenmalig kort consult of om een uitgebreider behandeltraject, bij ons ben je altijd welkom! 

Voordelen van online therapie zijn: 

  • Vervoer naar een praktijk is niet nodig
  • Ergotherapie waar je maar wilt
  • Behandeling is ook mogelijk als je op vakantie bent
  • Laagdrempelig
  • De therapie kan vaker en korter aangeboden worden, wat een voordeel kan zijn voor mensen met vermoeidheidsklachten of concentratieproblemen.

Hoe ziet het behandeltraject eruit

Stap 1: Aanmelden

Neem contact op met de ergotherapeut middels het contactformulier. De ergotherapeut zal per mail contact met je opzoeken, waarbij je toegang krijgt tot het online afsprakensysteem. Hierdoor kan je makkelijk een afspraak inplannen.

Stap 2: Kennismaking

Het kennismakingsgesprek met je ergotherapeut is gratis en vrijblijvend. In dit gesprek wordt besproken of je bij de online ergotherapeut op het juiste adres bent. Tevens zal er een behandelvoorstel gedaan worden, waarna je zelf besluit of je het behandeltraject aangaat.

Stap 3: De behandeling

Nadat de behandelovereenkomst is getekend kan de behandeling starten. De ergotherapeut zal bij de start van het traject onderzoek verrichten middels vragenlijsten, meetinstrumenten of observaties van dagelijkse handelingen. Op grond van de verzamelde informatie wordt een persoonlijk behandeldoel vastgesteld, waaraan tijdens de therapie wordt gewerkt. We maken gebruik van videobellen email en een online beveiligd behandelplatform waarin we eenvoudig berichten naar elkaar kunnen versturen of informatie en oefeningen kunnen uitwisselen. Tijdens de laatste behandeling vindt een evaluatie plaats.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken? Neem eenvoudig en vrijblijvend contact met ons op door het contactformulier in te vullen.

Je ergotherapeut

Joyce Schermer

Digitaal communiceren wordt steeds vaker toegepast in de zorg, en naar mijn mening kan ergotherapie niet achterblijven. Met de oprichting van Ergotherapie Online wil ik ergotherapie (online) laagdrempeliger bereikbaar maken voor mensen die op zoek zijn naar ergotherapeutische behandeling maar die door omstandigheden deze hulp nu niet kunnen krijgen.