Voor wie is ergotherapie

brein met post its

Ergotherapie Online is gericht op (jong) volwassenen en ouderen die beperkingen ervaren door lichamelijk of mentale problemen bij dagelijkse bezigheden. Je bent op zoek naar oefeningen en strategieën die je richting geven hoe je hiermee in de praktijk om moet gaan.

De online ergotherapeut is gespecialiseerd in cognitieve revalidatie therapie voor (jong)volwassenen en ouderen met diverse problematiek, zoals bij:

Door het hersenletsel kunnen er moeilijkheden ontstaan bij het uitvoeren van je dagelijkse bezigheden. Denk maar eens aan werken, het huishouden doen, voor kinderen zorgen, of activiteiten ondernemen waar jij plezier uit haalt. Een ergotherapeut leert je beter plannen en zet je aan het denken over hoe je activiteiten het beste kunt uitvoeren.

De behandeling bestaat uit een combinatie van oefeningen waarbij er wordt gewerkt aan herstel, je leert strategieën en trucs toepassen, en soms zijn hulpmiddelen of voorzieningen noodzakelijk. Met de medische achtergrond van een ergotherapeut zal je gericht op jouw situatie en ziektebeeld praktische adviezen en oefeningen krijgen. 

Online ergotherapie is geschikt voor vragen waarbij er geen lichamelijk contact of uitgebreid lichamelijk onderzoek nodig is. Het is hierdoor niet mogelijk om een traject rondom woningaanpassingen, zit-of bed voorzieningen of vervoersvoorzieningen aan te gaan.