Voor wie is ergotherapie?

Hersenletsel

Burn out

ADHD - ADD

Pijn - Vermoeidheid

Mantelzorger

Voor wie is ergotherapie?

Ergotherapie is gericht op (jong) volwassenen en ouderen die beperkingen ervaren door lichamelijk of mentale problemen bij dagelijkse bezigheden. Je bent op zoek naar behandeling, coaching of revalidatie waarbij je met oefeningen en strategieën leert omgaan met de klachten. Daarnaast wordt er gewerkt aan herstel of reductie van de klachten. Een ergotherapeut is inzetbaar bij diverse ziektebeelden en klachten. Te denken valt aan  (niet aangeboren) hersenletsel, trauma, pijnklachten, vermoeidheidsklachten, burn-out, oncologie, adhd/add, artroseklachten of fibromyalgie.

Bij veel ziektebeelden kan je moeilijkheden ervaren bij het uitvoeren van je dagelijkse bezigheden. Denk maar eens aan werken, het huishouden doen, voor kinderen zorgen, of activiteiten ondernemen waar jij plezier uit haalt. Een ergotherapeut leert je beter plannen en zet je aan het denken over hoe je activiteiten het beste kunt uitvoeren. De behandeling bestaat uit een combinatie van oefeningen waarbij er wordt gewerkt aan herstel, je leert strategieën en trucs toepassen, en soms zijn hulpmiddelen of voorzieningen noodzakelijk. Met de medische achtergrond van een ergotherapeut zal je gericht op jouw situatie en ziektebeeld praktische adviezen en oefeningen krijgen.

Online ergotherapie is geschikt voor vragen waarbij er geen lichamelijk contact of uitgebreid lichamelijk onderzoek nodig is. Het is hierdoor niet mogelijk om een traject rondom woningaanpassingen, zit-of bed voorzieningen of vervoersvoorzieningen aan te gaan.