Vragen? Hier vind je het antwoord!

Er zijn een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor online ergotherapie.

  • Voor online ergotherapie dien je minimaal 18 jaar of ouder te zijn.
  • Je hebt stabiele en goede internetverbinding
  • Je hebt de beschikking over een laptop, computer, tablet of smartphone met webcam.
  • Als er lichamelijk onderzoek of andere acties waarbij lichamelijk contact noodzakelijk is, zal online ergotherapie niet geschikt zijn. Het is hierdoor niet mogelijk om een traject aan te gaan bij vragen rondom omgevingsvoorzieningen, vervoersvoorzieningen of lig- zitvoorzieningen. Als je twijfelt neem contact met ons op. Blijkt uiteindelijk reguliere ergotherapie (in een praktijk of aan huis) een geschiktere oplossing dan zal je geholpen worden om de juiste therapeut te vinden.

Voor het eerste videocontact is het volgende nodig:

  • Computer, laptop, tablet of smartphone met een werkende webcam en microfoon
  • Een stabiele internetverbinding
  • Skype is geïnstalleerd

Geef op het contactformulier aan dat je een afspraak wilt met de ergotherapeut. Het kennismakingsgesprek verloopt via Skype en is gratis.  De ergotherapeut zal zo spoedig mogelijk reageren naar het opgegeven e-mailadres. Je krijgt dan tevens toegang tot ons online afsprakensysteem, waarna je eenvoudig een afspraak kunt inplannen.

Stap 1: Aanmelden
Neem contact op met de ergotherapeut middels het contactformulier. De ergotherapeut zal per mail contact met je opzoeken, waarbij je toegang krijgt tot het online afsprakensysteem. Hierdoor kan je makkelijk een afspraak inplannen. 
Stap 2: Kennismaking
Het kennismakingsgesprek met je ergotherapeut is gratis en vrijblijvend. In dit gesprek wordt besproken of je bij de online ergotherapeut op het juiste adres bent. Tevens zal er een behandelvoorstel gedaan worden, waarna je zelf besluit of je het behandeltraject aangaat.
 Stap 3: De behandeling
Nadat de behandelovereenkomst is getekend kan de behandeling starten. De ergotherapeut zal bij de start van het traject onderzoek verrichten middels vragenlijsten, meetinstrumenten of observaties van dagelijkse handelingen. Op grond van de verzamelde informatie wordt een persoonlijk behandeldoel vastgesteld, waaraan tijdens de therapie wordt gewerkt. Tijdens het behandeltraject hebben we contact middels videobellen, e-mailen en een online beveiligd behandelplatform waarin we eenvoudig berichten naar elkaar kunnen versturen of informatie en oefeningen kunnen uitwisselen. Tijdens de laatste behandeling vindt een evaluatie plaats.

In diverse landen wordt ergotherapie al online aangeboden. Verschillende hulpvragen zijn middels online oefeningen, coaching of advisering op te lossen. Hierbij zal soms wel creatief omgegaan worden met de digitale mogelijkheden. Waar de traditionele therapeut naast je stond tijdens de behandeling zal dit nu niet het geval zijn. Door middel vragenlijsten, meetinstrumenten of observatie door gebruik te maken van foto's of video's kan een goed beeld worden geschetst van het probleem en kunnen er oefeningen gegeven worden gericht op jou situatie. Er kunnen huiswerkoefeningen aangeboden worden middels email of door een app te gebruiken. Samen zal bekeken worden welke methode er toegepast wordt. Dit zal betekenen dat er ook buiten het e-consult om geoefend kan worden en dus een actieve bijdrage wordt gevraagd. 

 

 

Ergotherapie Online is direct toegankelijk. Er is dus geen verwijzing noodzakelijk van de huisarts of specialist.

Bij sommige hulpvragen of bij een uitgebreide voorgeschiedenis kan een verwijsbrief zinvol zijn. Voor de verwijzing is een standaard verwijsformulier voldoende, maar Ergotherapie Online heeft ook een eigen verwijsformulier.

Download hier het verwijsformulier

Het verwijsformulier mag gestuurd worden naar aanmelden@ergotherapieonline.nl

Ergotherapie Online staat erop dat je zorgeloos contact kunt hebben met de ergotherapeut. Er wordt veel aandacht geschonken aan privacy en de veiligheid van je persoonsgegevens. We werken volgens alle relevante wetten en regelgevingen zoals de eisen van de beroepsgroep, de WGBO en de privacywet AVG. Om je privacy te waarborgen maken we gebruik van diverse technieken zoals SSL, encryptie en ‘two-step authenticatie’ waar mogelijk. Je gegevens zullen niet langer bewaard worden dan strikt noodzakelijk is.

Lees hier ons privacybeleid.

Ergotherapie online heeft geen contracten met de zorgverzekeraars. Dit betekent dat de factuur niet automatisch naar uw zorgverzekeraar wordt gestuurd. Ergotherapie is een erkend paramedisch beroep en is opgenomen in het basispakket van iedere zorgverzekeraar. De meeste zorgverzekeraars vergoeden maximaal 10 behandeluren per kalenderjaar vanuit de basisverzekering (je betaalt dus eerst vanuit je eigen risico van minimaal 385 euro). 

Ergotherapie Online wordt helaas nog niet altijd vergoed. Het is raadzaam om vooraf contact op te nemen met je zorgverzekeraar. Je bent altijd vrij om de factuur voor te leggen aan je verzekeraar of werkgever.

De prijs voor een online behandeling is 30 euro per half uur. Lees hier meer over onze tarieven. 

Staat je vraag er niet tussen?

Laat het ons weten